Jos iskias vaivaa, saat apua itsehoitoon näistä kotikonsteista

 

Iskiaksen hoitamiseen ei useinkaan tarvita kirurgisia toimenpiteitä, vaan itse tehdyillä kotikonsteilla kipua saadaan muutamassa viikossa usein lievitettyä hyvin tuloksin.

mies huutaa kivustaIskiaksen hoito kotikonstein on tehokasta ja nopeaa kivunlievitystä. On olemassa monia erilaisia helppoja keinoja, joilla voi lievittää kipua.

Näin elämänlaatukin palautuu taas sille tasolle, etteivät ajatukset ole ainoastaan kivussa.

Itsehoito kotona

Itsehoito on päivittäistä ja säännöllistä hoitoa kiputilojen lievittämiseksi. Vaikka alkuun suositellaankin päivän tai kahden lepoa, on yleensä syytä aloittaa kevyt liikunta heti, kun kipu sen sallii.

Ota huomioon aina ensisijaisesti mitä lääkäri on määrännyt. Jokainen tapaus on uniikki ja pitää tutkia ammattilaisen toimesta ennen minkäänlaisen hoidon aloittamista. Kyseessä voi olla esimerkiksi selän välilevyn pullistuma.

1. Kävely

Jos mahdollista on syytä tehdä pieni kävelylenkki päivittäin. Kuten monissa muissakin vaivoissa, käveleminen auttaa kivun lievityksessä, vaikka aluksi se voisikin tuntua haasteelliselta.

Parhaan mahdollisen hoidon löytäminen alkaa oikeanlaisella diagnoosilla

Nyt saat kiropraktikon tekemät ohjeet ILMAISEKSI sähköpostiisi. Niiden avulla pystyt paikallistamaan, mistä iskiaskipusi johtuvat ja miten pääset niistä eroon lopullisesti. Kerro vain minne lähetämme ohjeet...

Pitkään istuminen on asia jota kannattaa yleensä välttää, koska se helposti pahentaa oireita. Paras vaihtoehto on käyttää lihaksia ja yrittää liikkua päivittäin.

2. Hieronta ja jumppa

Lihasten hieronta voi lievittää kiputilaa huomattavasti. Toisaalta kevyehkö liikunta on hyvä aloittaa mahdollisimman pian. Jumppaliikkeet pitää kuitenkin valita huolella, jotta ne tukevat paranemista. Vääränlaiset liikkeet mahdollisesti jopa pahentavat tilannetta.

Katso tietoa hieronnasta ja jumpasta täältä.

3. Lämpö ja kylmä

Myös lämpimien- ja kylmien kääreiden käyttö on suositeltavaa kipujen lievittämiseen.

Kuumahoito esimerkiksi kuumalla kylvyllä voi tuoda tilapäistä apua. On kuitenkin muistettava, että on oltava varovainen, että vältytään palovammoilta. Siksi ei pidä asettaa liian kuumia kääreitä suoraan paljaalle iholle.

Myös sauna rentouttaa lihaksia. Tämä poistaa lihaksista jännitystiloja. Toisaalta myös mielesi rauhoittuu. Rauhallinen mieli ja stressin vähentäminen tukevat lihaksien palautumisessa.

Kun käytetään kylmähoitoa on myös muistettava muutama varoitus. Jääpalapussin asettaminen suoraan iholle tai sen pitäminen kerrallaan yli 15 minuuttia voi aiheuttaa vahinkoa. Joten on syytä kokeilla kylmähoitoa ensin vähän kerrallaan ja niin, ettei siitä aiheudu enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

4. Ruokavalio

Yksi hoitotapa on lisätä ruoka-aineita, joissa on tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia. Näin ne auttavat osaltaan iskiaskipujen hoidossa. Tällaisia käytettäviä ruoka-aineita voivat olla esimerkiksi inkivääri, kurkuma ja pippuri.

5. Venyttely

Venyttely on tehokas keino kipujen lievittämiseksi. Katso ohjeet alla olevasta linkistä:
Venyttely iskiaskivun hoitoon

Tiesitkö että iskiaskipujen taustalla voi olla kolme eri tekijää?

Opi tunnistamaan mikä näistä kolmesta aiheuttaa sinulle kipuja. Kerro vain minne lähetän ohjeet...