Iskias raskausajan aikana on kohtalaisen yleinen vaiva. Raskaus voi mennä hyvin vielä ensimmäiset kuukaudet, sillä iskiasvaiva ilmenee yleensä vasta raskauden toisella puoliskolla. Se voi ilmetä kipuna alaselässä, pakarassa ja jalassa, erityisesti reiden takaosassa. Jopa noin 30 prosentilla naisista ilmenee iskiaskipuja raskauden aikana.

Raskaus aiheuttaa painetta iskiashermoon

Raskaus aikana pellolla

Raskausaikana iskiashermo saattaa ärtyä

Alkuraskaus voi mennä vielä hyvin, mutta raskauden toisella puoliskolla painon-nousu voi aiheuttaa ongelmia. Painon noustessa raskaana olevalle äidille saattaa tulla tavaksi työntää lantiota eteenpäin, jotta voisi paremmin säilyttää tasapainon. Näin kuitenkin helposti omaksutaan asentoja, jotka eivät aina ole oikeaoppisia ja näin johtavat iskiashermon tulehdukseen.

Myös kohdun kasvaessa lähellä olevien hermojen tila pienenee ja näin ärsyyntyvät helpommin. Koska iskiashermo on erityisen herkkä paineelle, kipu alkaa hermojen ollessa normaalia pienemmässä tilassa tiiviimmin pakkautuneina.Hormoonit

Myös hormoneilla on osansa iskiakseen raskauden aikana. Tällöin on mahdollista että iskias alkaa jo raskauden ensimmäisten viikkojen aikana. Naisen ruumis alkaa erittää hormonia, jonka tarkoituksena on helpottaa lapsen syntymistä synnytysteiden tullessa joustavimmiksi. Tämä aiheuttaa myös iskias kipua.

Äideillä, jotka ovat kärsineet komplikaatioista aikaisempien raskauksien aikana, on suurempi vaara kärsiä uuden raskauden aikana iskiaksesta. Myös äidit, jotka kärsivät selkärangan ongelmista, kuten skolioosista, voivat herkemmin kärsiä iskiaksesta raskauden aikana.

Lue miten sauna, jumppa ja hieronta voivat auttaa.Nappaa ilmaiset ohjeet iskiaksen diagnosointiin ja hoitoon

Lisää sähköpostiosoitteesi alla olevaan ruutuun ja saat ohjeet suoraan sähköpostiisi ilmaiseksi

You have Successfully Subscribed!

Haluaisitko tehdä päivittäiset askareet ilman jatkuvia ja uuvuttavia iskiaskipuja?

Nyt saat kiropraktikon tekemät ohjeet ILMAISEKSI sähköpostiisi. Niiden avulla pystyt paikallistamaan, mistä iskiaskipusi johtuvat ja miten pääset niistä eroon lopullisesti. Kerro vain minne lähetän ohjeet...

You have Successfully Subscribed!